У Києві затримали родича відомого педофіла, який збував кокаїн: вилучено «товару» на $250 тис. Фото

Правоохоронці викрили двох мешканців Києва, які організували канал постачання кокаїну з країн Європейського Союзу до України. «Бізнес» приносив ділкам понад 12 мільйонів гривень щомісячно.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Встановлено, що організував збут кокаїну в особливо великих розмірах 36-річний житель столиці, залучивши до протиправної діяльності 30-річну знайому. Після отримання від спільників з-за кордону партії наркотиків зловмисники забезпечували їх подальший продаж довіреному колу осіб. Зокрема, реалізовували «товар» гуртовими партіями під час особистих зустрічей із замовниками, які надалі забезпечували збут по території країни уроздріб», – розповіли в пресслужбі.

Розрахунки зловмисники проводили тільки криптовалютою. Загалом такий «бізнес» приносив їм понад 12 мільйонів гривень щомісячно. Організаторів та двох учасників наркоугруповання затримали на гарячому під час збуту «товару». Під час обшуків було вилучено кілограм кокаїну, орієнтовна вартість якого за цінами чорного ринку сягає понад 250 тисяч доларів, чорнові записи, електронні ваги, а також два автомобілі.

За фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах відкрито кримінальне провадження. Зловмисникам повідомили про підозру, а суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook генерал поліції третього рангу, заступник голови НПУ Андрій Нєбитов, один з організаторів «бізнесу» є близьким родичем чоловіка, який в 2011 році був затриманий у Маріуполі та засуджений за п’ятьма статтями ККУ. Це сутенерство та насильство над дітьми, створення та утримання місця розпусти, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та розповсюдження порнографії.

«Завдяки відомому закону він (засуджений у 2011 році. – Ред.) замість 10 років відсидів 5 та щасливий вийшов на волю. Я сподівався більше ніколи в житті не почути про нього. І ось через 13 років, вже проходячи службу в Києві, довелось перетнутися з його «славетним» нащадком. Днями оперативники підрозділу боротьби з наркозлочинністю ліквідували угруповання торгівців кокаїном. Ділки збували наркотики оптовим клієнтам, а ті – розповсюджували «товар» по всій Україні… На додачу до криміналу після переїзду з Маріуполя до столиці він, як і його попередник, відзначився девіантною поведінкою. Київські зооактивісти звинувачували його у знущанні над тваринами», – додав Нєбитов.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві правоохоронці викрили чотирьох місцевих мешканців, які, за даними слідства, організували продаж психотропів через Telegram. Річний дохід від «бізнесу» приносив їм понад 10 мільйонів гривень прибутку на рік.

Джерело

Новини України