Поблизу Вересів виявили несанкціоноване звалище сміття

Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу в ході обстеження території Житомирського району в напрямку с. Вереси виявлено несанкціоновані звалища відходів.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Статтею 25 Закону України «Про управління відходами» визначено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить у тому числі: облік несанкціонованих сміттєзвалищ та відходів, власник яких не встановлений, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ та надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи з населенням щодо управління відходами тощо.

Водночас, виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений здійснюється у відповідності до вимог статті 12 Закону України «Про управління відходами». Згідно даної норми, повноваження щодо таких відходів в межах населених пунктів відносяться до компетенції органу місцевого самоврядування. В зазначеному випадку — село Вереси знаходиться в складі Житомирської ОТГ.

Враховуючи вищевикладене, Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала на адресу Житомирської обласної військової адміністрації листа, у якому зауважує на необхідності прийняття рішень та вжиття заходів передбачених вимогами статті 12 Закону України «Про управління відходами».

Про результати розгляду та вжиті заходи щодо ліквідації зазначених сміттєзвалищ Державна екологічна інспекція Поліського округу має бути проінформована з наданням підтверджуючих документів та фото у встановлені законодавством терміни.

 

 

Джерело

Новини України