Україні планують надати статус кандидата на вступ до НАТО

Украине планируют предоставить статус кандидата на вступление в НАТО

У Парламентській Асамблеї НАТО планують надати Україні, Боснії і Герцеговині та Грузії статус кандидатів на вступ до Альянсу. Це новий статус для країни в Асамблеї, який погодився створити Постійний комітет в межах комплексної реформи партнерства, повідомила у неділю, 24 березня, ПА НАТО.

"Постійний комітет погодився створити новий статус в ПА НАТО для країн, які прагнуть вступити до Альянсу, і офіційно визначити Україну, а також Боснію і Герцеговину та Грузію як кандидатів на вступ до НАТО. У двох інших важливих рішеннях Постійний комітет вирішив підвищити статус Косово в Асамблеї з парламентського спостерігача до асоційованого члена, а також надати асоційоване членство парламенту Мальти", – йдеться у повідомленні.

Ці зміни в партнерстві мають бути ратифіковані повним складом Асамблеї на весняній сесії 2024 року у Болгарії, наприкінці травня.

Парламентська асамблея НАТО є консультативною міжпарламентською організацією Північноатлантичного альянсу. Вона інституційно відокремлена і незалежна від НАТО. Постійний комітет є керівним органом Асамблеї, до складу якого входять голова делегації кожної країни-члена, президент, віце-президенти, скарбник і голови комітетів Асамблеї та Спеціальної групи з питань Середземномор'я та Близького Сходу.

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4673457-ukraini-planuuit-nadaty-status-kandydata-na-vstup-do-nato

Джерело

Новини України