Внесуть в обов’язкову програму: у школах Мелітополя діти вчитимуть пісні «Любе» та «Шамана»

Внесут в обязательную программу: в школах Мелитополя дети будут учить песни "Любэ" и "Шамана"

Реформи на болотах — річ страшна і незрозуміла. На жаль, ті закони, які ухвалюють у правовому полі РФ, тією чи іншою мірою переносять, зокрема й на тимчасово окуповані території. Особливий контраст був помічений, зокрема, в системі освіти.

Мелітополь відчув на собі зміни повною мірою. Так у школах, у яких катастрофічно не вистачає вчителів, запровадили нові підручники російського зразка, щоранку здіймають триколор, організували такі собі "вівтарі Путіна" і проводять пропагандистські лекції, всіляко промиваючи молоді мізки.

Однак пропаганди потрібно більше, вирішила влада рф і готує чергові нововведення. Так, у мін.отупленія рф "розглянуть можливість" додати "сучасних патріотичних виконавців" до списку творів, які вивчають на предметі музика в школах. Ймовірно, діти вивчатимуть пісні Газманова та SHAMAN'а.

Зі зверненням додати сучасних "патріотичних" виконавців у шкільну програму до міністерства звернувся депутат Держдуми Сергій Колунов. Він заявив, що доповнити список "піснями патріотичної спрямованості сучасних авторів" запропонували батьки учнів та їхні викладачі. На цьому також нібито наполягають "хлопці в школах" і "дружини учасників спецоперації".

— Упевнений, вивчення патріотичних пісень, зокрема сучасних, створених зовсім недавно на тлі проведення нашою країною спеціальної військової операції, прищепить нашим дітям почуття любові до батьківщини, гордості за країну, — коментував клоун Колунов свою ідею.

Як і слід було очікувати (а чого ще очікувати від влади рф), цю пропозицію вже підтримали в комітеті з освіти. Там зазначили, що пісні "не обов'язково про війну, а про ті основні цінності, які дбайливо зберігає наше сучасне російське суспільство", серед яких — "любов до батьківщини" і "дружба", і запропонували, щоб діти виконували "російську естраду" хором.

Які саме композиції увійдуть до списку, у Мін.освіти не уточнили. У зверненні йшлося про те, що це мають бути сучасні композиції, "створені зовсім недавно на тлі проведення СВО"; за версією депутата, це прищепить дітям додаткове "почуття любові" до РФ. Сам Колунов заявляє, що до списку точно ввійдуть "улюблений гурт" кремлівського диктатора Путіна "Любе", Олег Газманов і співак Shaman (Ярослав Дронов).

Якщо з першими двома старими русофілами і кремлівськими посіпаками все зрозуміло, то Шаман — фігура відносно нова. Він здобув популярність безпосередньо на початку повномасштабної війни, коли випустив скріпну пісню "я русский".

OSINT-агенція Molfar провела розслідування щодо цього персонажа. 

Ярослава Дронова (SHAMAN) звинувачують у плагіаті на Юлію Савичеву, Газманова, Bon Jovi та Сергія Лазарева.

 

У його кліпах немає статусних предметів та дорогих автомобілей, натомість простежуються сюжети “російської глибинки”: панельні будинки, зупинки громадського транспорту, під’їзди, бабусі що годують пиріжками поліціянтів, родини які збираються за “святковим столом”, радянські меблі, килими на стінах – “все як у людей” промовляє відеоряд. І люди цьому вірять.

Артист SHAMAN підтримує образ дуже скромної, чесної та небагатої людини, яка ніколи не робила людям великої шкоди, натомість завжди була переповнена патріотичними почуттями. Але звісно ж це зовсім не так.

1

Ярослав Дронов персонально підтримує російську агресію проти України, він їздив з виступами на тимчасово окуповані території, зокрема до Маріуполя та у Херсонську область. Через відкриту підтримку збройної агресії російської федерації, 17 березня 2023 року він був доданий до санкційного списку Латвії, з забороною в'їзду до країни.

Образ “мирного та привітного” артиста на практиці виявився лише прикриттям агресивних настроїв. В цьому він нічим не відрізняється від інших пропагандистів. Так само і з образом “простого небагато музиканта” – це лише прикриття.

 Його головним спонсором, найімовірніше, є його нинішня дружина, яка має гарну освіту та працювала на керівних посадах в багатьох великих російських компаніях та старша за нього на 14 років.

Джерело

Новини України