Військовий із Полтавщини збив ракету РФ, яка летіла в напрямку Києва

За інформацією: Суспільне Полтава.

Воїн із Кременчука Дмитро. Фото: Окрема президентська бригада імені гетьмана Богдана Хмельницького

У ніч на 21 березня 2024-го Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Сили протиповітряної оборони знищили над Київщиною 31 ракету. Одну із них збив військовий із Кременчука – Дмитро.

Про це Суспільному повідомили в пресслужбі Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Військовий із Кременчука Дмитро збив одну із ракет, яка летіла в напрямку Києва.

Військовий із Полтавщини, який збив ракету РФ. Фото: Окрема президентська бригада імені гетьмана Богдана Хмельницького"Декілька ракет пішло на Рівненську область, а декілька пішли на Хмельницьку область. Але потім їх доволі там багато було. Потім якось так сталося, що вони всі разом розвернулися і пішли на Київ. Тобто ми їх бачили, ми їх чекали. І коли перша ракета пішла, тобто я розвернувся вслід і здійснив постріл. Нічого складного", — розповів пресслужбі зенітник 1-го мехбату Окремої президентської бригади Дмитро.

Військовий Дмитро і Кременчука. Фото: Окрема президентська бригада імені гетьмана Богдана Хмельницького

Загалом 21 березня Сили протиповітряної оборони знищили над Київщиною усі повітряні цілі — 2 балістичні і 29 крилатих ракет.

Дмитро. Фото: Окрема президентська бригада імені гетьмана Богдана Хмельницького"Я сподіваюся, що такий же стрілок, який обороняє там Полтавську область, там, можливо, Кременчук, не пропусте ракету, яка йтиме на Кременчук. Тобто,точно таким чином я не хочу, щоб ракета летіла на Київ. Тут, як воно, кругова порука"

Дмитра мобілізували 3 квітня 2022-го. До цього він був заступником директора Галещинського машинобудівного заводу на Полтавщині.

"Я прийшов, я не знав що таке ПЗРК. Тобто на медкомісії сидів такий чоловік уже у віці, каже: «У ПЗРК-шники підеш?». Я подумав, що це ПТРК, тобто по танках. Кажу: «О, по танках буду лупити». Каже: «Ні, по літаках». Кажу: «Та то ще краще»"

Новини України