Захоплені «Азмол» та «Бердянські жниварки» інтегрують в російську систему державних замовлень — новини Бердянська

Відповідну інформацію оприлюднив в російському Телеграм-сегменті Герман Пришвін – генеральний директор «корпорації розвитку Запорізької області»

Азмол. Росіяни вперто продовжують називати крадіжку українських підприємств — націоналізацією. Фото: Нафторинок

Бердянські підприємства «Азмол» та «Бердянські жниварки» управляються нещодавно створеною організацією – «корпорація розвитку Запорізької області». Керівником цієї організації є росіянин Герман Пришвін, якого відкомандирували з росії для роботи на окупованих територіях області. 

За його словами основне завдання, яке переслідують росіяни – знайти російського державного інвестора та реалізовувати на підприємствах державні завдання у нафтопереробній та машинобудівних сферах. Станом на сьогодні, згідно озвученої інформації, на «Азмолі» працює 350 чоловік, на «Бердянських жниварках» — 600 чоловік.

Нагадаємо, вже в умовах окупації росіяни спільно з місцевими колаборантами потрапили в скандал з виплатами заробітних плат на захоплених підприємствах та махінаціях з коштами. В результаті «Азмол» та «Бердянські жниварки» перейшли в управління утвореної наприкінці 2023-го року «корпорації розвитку Запорізької області».

Окупанти вкотре змінили керівництво "Бердянських жниварок" і АЗМОЛа

Джерело

Новини України