У Дружківці продовжується перейменування вулиць

Начальник Дружківської військової адміністрації підписав розпорядження «Про проведення консультації з громадськістю (громадського обговорення) щодо перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів Дружківської міської територіальної громади». 

Консультації з громадськістю (громадське обговорення) буде здійснюватися у формі електронної консультації з громадськістю.

Нові назви, які пропонується дати вулицям населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області будуть запропоновані на основі пропозицій від представників громадськості (1 етап) та рекомендацій Робочої групи з найменування (перейменування) об’єктів топоніміки та опрацювання меморіальних об’єктів на території Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області (2 етап).

Консультації з громадськістю (громадське обговорення) будуть проходити з 22 березня 2024 року по 20 квітня 2024 року в три етапи:

1 етап: з 22 березня по 31 березня 2024 р. — збір пропозицій від представників громадськості щодо нових назв для об’єктів топоніміки, які виносяться на громадське обговорення щодо перейменування відповідно до переліку,

2 етап: з 01 квітня по 10 квітня 2024 р. — опрацювання зібраних пропозицій Робочою групою та надання рекомендацій начальнику Дружківської міської військової адміністрації.

3 етап: з 11 квітня по 20 квітня 2024 р. — консультації з громадськістю (громадське обговорення) щодо варіантів назв, які пропонується дати вулицям населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області з урахуванням пропозицій від представників громадськості та рекомендацій Робочої групи.

Пропозиції та зауваження на консультації з громадськістю (громадське обговорення) приймаються з 22 березня 2024 року по 20 квітня 2024 року на електронну пошту: [email protected]. Ця електронна адреса також використовується для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення.

Робочою групою запропоновано перейменувати наступні вулиці:

м. Дружківка

м. Дружківка

вул. Блока О.

вул. Чайковського

вул. Бурденка

село Кіндратівка

вул. 8 – го Березня

вул. Звьоздна

вул. Коненкова

селище Новомиколаївка

вул. Макаренка

вул. Василевської В.

вул. Молокова

селище Старорайське

вул. Нахімова

вул. Полєнова

вул. Недєліна

село Осикове

вул. Орловська

провул. Тимирязєва

вул. Тімірязєва

вул. Южна

вул. Ушакова

селище Новогригорівка

вул. Серафимовича

вул. Симонова К

Крім того, робоча група запропонувала нові назви іншим об’єктам топоніміки

Назва об’єктів топоніміки які
перейменовується

Запропонована нова назва

м. Дружківка

вул. Некрасова

вул. Алли Горської

вул. Павлова

вул. Володимира Кравцова

водосховище «Артемівське ІІ-Софіївське»

водосховище «Софіївське»

зупинний пункт 1057 км

зупинний пункт Сурово

сел. Олексієво- Дружківка

залізнична станція Кіндратівка

залізнична станція Олексієво-Дружківка

Результати консультації з громадськістю (громадського обговорення) оприлюднюються впродовж 14 днів після його завершення на офіційному сайті Дружківської міської військової адміністрації.

Контактний номер телефону для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення +380664986515. Консультації надаються в робочій час (понеділок – четверга з 08 до 17 години; п’ятниця — з 08 до 16 години).

Опитувальний лист за посиланням. 

Джерело

Новини України