«По маленькій зернинці — у Перемогу»: розмальовані дітьми гільзи оберігатимуть Захисників

У Свято-Михайлівському кафедральному соборі освятили гільзи, що приїхали з Донецького напрямку. Діти розмалювали їх в українському стилі, і тепер вони стануть оберегами для наших хлопців на фронті.

На кожній гільзі — герб десантно-штурмових військ. Колір маків — маруновий, як колір беретів десантників.

«Діти надзвичайно старалися. Ця робота складна. Кожна гільза розмальована акриловими фарбами та покрита лаком», — розповідає Ірина Кумечко, керівниця гуртка «Основи Дизайну» Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

По маленькій зернинці у нашу Перемогу вкладаються всі, говорить о. Богдан Бойко, освятивши гільзи.

«Можу порівняти ту нашу працю до праці бджіл. Ви коли-небудь бачили, щоб бджола несла літрову банку меду? Ніколи. Маленька краплиночка. Але потім ми маємо ту велику поживу, яка допомагає, зцілює та підтримує наш організм та сили. І тому сьогодні кожна зернинка, яка вкладається в нашу Перемогу, — це є та велика сила, яка має побороти зло, що прийшло на наші землі. Ми сьогодні – воїни світла. І тому будемо молитися, щоб Господь захистив кожного воїна, дав нам сили та мудрості», – отець Богдан.

«Коли рука дитини до чогось доторкається – воно перетворюється на щось неймовірне. Такі обереги від дітей дуже допомагають морально нашим захисникам. Коли вони отримують листівки від дітей — дуже радіють, адже розуміють заради кого вони воюють. І з такої маленької цеглинки і будується наша Перемога!»,— секретар міської ради Віктор Клімінський.

 

Джерело: Житомирська міська рада

Джерело

Новини України