На Вінниччині розпочав роботу п‘ятий Дія.Центр

У Тростянецькій громаді на базі ЦНАПу розпочав роботу Дія.Центр. Це вже п’ятий центр у Вінницькій області. Про це повідомляє Вінницька ОВА.

На Вінниччині розпочав роботу п‘ятий Дія.Центр

«ЦНАП Тростянецької селищної громади повністю відповідає всім принципам, які задекларовані Міністерством цифрової трансформації, для отримання нового статусу. Це місце, де громадяни за один візит зможуть отримати кілька послуг. Якісно та швидко у комфортних умовах для кожного відвідувача», – зазначив заступник начальника Вінницької ОВА Андрій Кавунець.

Наразі у Тростянецькому Дія.Центрі надають 237 видів адміністративних послуг. Зокрема, щодо реєстрації місця проживання, реєстрації речових прав та бізнесу, земельних відносин, соціальних послуг, питань опіки та піклування, послуг Держгеокадастру, паспортної системи, питань місцевого значення, надання дозвільних документів та ін.

У приміщенні «Дія.Центру» забезпечено безбар’єрний доступ для маломобільних груп населення, розміщено відповідні інформаційні таблички шрифтом Брайля для людей із порушенням зору, облаштовано санітарну кімнату для осіб з обмеженими можливостями. Крім цього, створено комфортну зону очікування, місце для самообслуговування та дитячий куточок.

Заступник начальника ОВА також зауважив, що зараз багато послуг можна отримати, не виходячи з дому, через застосунок або портал «ДІЯ».

«Йдеться про розвиток системи надання послуг в додатках. Цей комплекс включає багато компонентів: віддалені робочі місця, мобільні валізи, ЦНАПи, мобільні ЦНАПи, використання сучасних електронних форм передачі документів. Продовжуємо роботу над організаційними та технічними заходами, аби кожен житель Вінниччини мав змогу отримувати необхідні послуги без потреби їхати в старостат чи адміністративний центр», – підкреслив Андрій Кавунець.

Крім цього, заступник начальника ОВА додав, що у 2023 році велася активна робота щодо відкриття ЦНАПів в громадах регіону.

«Є лише дві громади, в яких досі немає ЦНАПів. Сподіваюся, що цьогоріч ситуація зміниться і ми зосередимося на другому етапі – розвитку мережі Дія.Центрів для покращення якості надання адміністративних послуг», – резюмував Андрій Кавунець.

Нагадаємо, що Дія.Центри також функціонують у Жмеринській, Козятинській, Теплицькій та Чернівецькій громадах.

На Вінниччині розпочав роботу п‘ятий Дія.Центр

Вінниця.info, фото Вінницької ОВА

Джерело

Новини України