Українцям в окупації відміняють виплати ВПО — новини Бердянська

З 1 березня 2024 року для ВПО, які перемістилися до Бердянська та не виїхали з ТОТ, виплата не продовжується та допомога не призначається

Держава переглянула підтримку українців в окупації. Фото: Мінреінтеграції

Такі зміни прописані в Порядку надання допомоги на проживання ВПО, затвердженого постановою Кабміна України від 20.03.2022 р. № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». Про це повідомила голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

В БМВА вказують, що за додатковою інформацією можна звернутися до фахівців Управління праці та соціального захисту населення бердянського виконкому, написавши в Телеграм або Вайбер за номером 0680793865.

Варто зазначити, що тема обмеження виплат ВПО стала дуже обговорюваною та спричинила хвилю незадоволень серед вимушених переселенців.

Раніше «Бердянськ 24» повідомляв, що з 1 березня виплати ВПО без необхідності перереєстрації отримуватимуть лише певні категорії, зокрема:

  • Пенсіонери, у яких пенсія менше за 9444 грн;
  • люди з інвалідністю I та II груп;
  • діти-сироти.

Виплата автоматично продовжується на пів року. Деякі категорії так само можуть претендувати на допомогу, але мають повторно подати документи.

Джерело

Новини України