Вчитимуть керувати дронами: рашисти відправлять мелітопольських дітей до Краснодарського краю

Будут учить управлять дронами: рашисты отправят мелитопольских детей в Краснодарский край

Російські загарбники намагаються втягнути в розв'язану ними ж війну проти України не тільки доросле населення окупованого Мелітополя, а й дітей. 

На тимчасово підконтрольній їм території рашисти вже встигли налагодити військове виробництво. Так, наприклад, у листопаді 2023 року батальйон імені Судоплатова, організований псевдо-губернатором Запорізької області Є.Балицьким, почав виробляти ударні безпілотники.

Складання цих самих дронів, за словами голови Запорізької ОДА Івана Федорова, навчають студентів у мелітопольському профтехучилищі. Також була інформація про те, що загарбники готуються ввести модуль технологій БПЛА на уроках праці.

Тепер же росіяни зібралися везти підлітків з тимчасово окупованих територій на зміну "Юнтех", під час якої їх навчатимуть управлінню дронами. На збори планують відправити близько 100 дітей віком 14-17 років, які перебувають у лавах "Юнармії". За інформацією Центру національного опору, сама зміна відбудеться у квітні в одному з таборів Краснодарського краю.

За наявними даними, 9 травня на ТОТ відбудеться посвята дітей, які вступили в "юнармію". Вступ туди, як відомо, відбувається в добровільно-примусовому порядку — дітей змушують писати заяви, щоб "уникнути проблем".

А до 9 травня в усіх школах на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей рашисти планують створити осередки "юнармії".

Джерело

Новини України