40 дітей з Вінниці вирушили до Франції, щоб ознайомитись з європейськими освітніми програмами

Протягом 2-х тижнів школярі подорожуватимуть, навчатимуться та отримуватимуть нові враження у м. Нансі на рівні дитячої дипломатії

40 дітей з Вінниці вирушили до Франції, щоб ознайомитись з європейськими освітніми програмами

Сьогодні, 16 березня, сорок вінницьких школярів вирушили до європейського міста Нансі, щоб поглибити власні знання та дізнатися більше про європейські освітні програми, а також отримати нові враження.

Як повідомили у ВМР, учасниками міжнародного освітнього проєкту стали школярі Вінницького ліцею № 1, які вивчають французьку мову. Завдяки цій подорожі вони матимуть можливість познайомитися з французькою культурою, розширити свої знання, та найголовніше – відволіктися від війни.

Діти відправилися у поїздку в супроводі вінницьких педагогів. Вчителька французької мови Ольга Кузьменко каже, що попереду на її учнів чекає багато нових знайомств та позитивних вражень.

Зазначається, що поїздка відбувається в межах співпраці з французьким містом Нансі та завдяки європейській організації «Європрихисток». Тож перебування у Франції, а саме проживання, харчування та внутрішній транспорт для вінницьких дітей та їх супровідників відбуватиметься коштом партнерів.

Ліцеїсти з Вінниці перебуватимуть у Франції два тижні. Протягом цього часу на них чекає знайомство з європейськими освітніми програмами, екскурсії до визначних місць, спілкування з французькими однолітками, зокрема найбільшу увагу приділятимуть позаурочним заходам, які проходитимуть спільно зі школярами Нансі.

«Це вже не перша подорож вінницьких школярів до міст-побратимів Вінниці. Минулого року таких поїздок було декілька. У 2024 році подорож до Нансі стане першою. Це незабутня пригода для наших дітей, які на свій юний вік, на жаль, побачили вже багато негативу: війна, повітряні тривоги, уроки в укриттях. Сподіваємось, два тижні в іншій країні та в новому місті сповнять дітей яскравими та незабутніми враженнями. Віримо в силу дитячої дипломатії задля розвитку міжнародного освітнього співробітництва», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Вінниця.info, фото — ВМР

Джерело

Новини України