Рейд добровольців до РФ: експерт вказав на цікавий момент

Рейд добровольцев в РФ: эксперт указал на интересный момент

Села Бєлгородщини мають глибоке українське коріння, тому події, які там відбуваються, мають історичний складник.

Про це розповів експерт "Бюро аналізу й політики" Віктор Бобиренко в ефірі "Еспресо".

"Там, де зайшов РДК – це Тьоткіно, і ось наша Рижівка – там навіть одна вулиця, дорога, ви навіть не помічаєте, як з України потрапляєте на Росіюшку. Я не думаю, що там буде якийсь військовий ефект з цього, це, звичайно, політичний ефект перед виборами для того, щоб показати знову ж тому самому Шольцу, що не треба боятися передавати нам Taurus, якщо ми й так по Росії ходимо ногами. Нехай це не Збройні сили України, але це союзний нам Російський добровольчий корпус, який екіпірований, озброєний однаково державою Україна, будемо відверті", – заявив Бобиренко.

Експерт додав, що у РФ вже відзвітували про ліквідацію 300 російських добровольців, хоча вони й не мали там великих військ.

"Це доводить, що насправді вони не очікують наших наступів, вони не очікують, що ми будемо заходити на Російську Федерацію, і що вони можуть собі заходити, а ми туди не будемо. Мало того, 2022 року, коли ми тільки вийшли на кордон, то вони перші місяці нас обстрілювали, ми їм не відповідали, таке було. Воно пройшло. Зараз якщо туди гахнуло, то наші, не роздумуючи, дають відповідь", – сказав Бобиренко.

"Щоб ми розуміли, чому вони в Тьоткіно зайшли і чому у них вийшло. Я найперше хочу глядачам сказати, що Тьоткіно, Суджа, Грайворон – це все Слобожанщина, це все українські етнічні села, там говорять таким самим суржиком, як і я", – наголосив Бобиренко.

Він згадав, коли в 2000-х роках відвідував і досліджував Бєлгородську область та українсько-російське порубіжжя зі студентами, то жителі ще понад двадцять років тому вважали себе українцями.

"Зараз уже по-різному, бо пропаганда працює, багато хто ще суржиком говорить і вважає себе росіянином", – додав експерт.

https://tsn.ua/svit/rosiyski-dobrovolci-zayshli-na-etnichno-ukrayinski-teritoriyi-ekspert-2536183.html

Джерело

Новини України