Закликає підтримувати окупацію в Україні: СБУ Вінниччини оголосила про підозру російському акторові

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Російський актор Володимир Машков. Фото: з Інстаграм В.Машкова

Російському акторові Володимиру Машкову українські правоохоронці оголосили про підозру за двома статтями. Чоловік закликає підтримувати окупацію РФ в Україні та виправдовує збройну агресію.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомив Суспільному речник обласного управління Денис Закаблук. Правоохоронці зібрали докази того, що актор — прихильник війни в Україні.

Володимир Машков — людина з близького оточення президента РФ. Він неодноразово брав участь у масових акціях у Москві, які проходять на підтримку повномасштабного вторгнення РФ. У грудні 2023 року чоловіка призначили співголовою "виборчого штабу" Путіна.

Актора звинувачують у тому, що він публічно закликає підтримувати російську окупаційну в Україні та військові угруповання, які там воюють. Також він виправдовує знищення цивільної інфраструктури та захоплення частини українських земель. Робить це Машков під час передвиборчих турів Росією, а також у тимчасово окупованих районах України.

У травні 2023 року СБУ повідомила Машкову про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Нині ж актора звинувачують за двома:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Оскільки Володимир Машков перебуває в Росії, наразі тривають комплексні заходи, аби притягнути його до відповідальності за злочини проти України.

Новини України