Чотирнадцять вінничан-добровольців відзначили почесними грамотами

Сьогодні вінничанам-добровольцям вручили Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної ради. Про це повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

Чотирнадцять вінничан-добровольців відзначили почесними грамотами

Від імені голови Вінницької ОВА та від себе особисто Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна привітала вінничан-добровольців  зі святом.

Перший добровольчий батальйон був сформований ще у 2014 році. Потім виникла ціла низка добровольчих формувань, яка налічувала вже 40 батальйонів. Як зазначила посадовиця, з початком  повномасштабного вторгнення саме добровольці першими  прийшли  до центрів комплектування та поповнили лави Збройних Сил України. Саме з добровольців формувались сили територіальної оборони.

«Добровольчий рух – один із феноменів українського суспільства. Одна з наших суперсил. Дякую вам за вашу щоденну службу! – підкреслила Наталя Заболотна, звертаючись до присутніх. – Саме завдяки вам, вашим побратимам та посестрам, сьогодні наша країна продовжує існувати та боротися. Бажаю усім повернутися додому живими, здоровими, із тим, чого ми всі так очікуємо – перемогою. А ми надійно тримаємо тил, бо не маємо права підвести. Вічна та світла пам’ять тим, хто віддав за рідну країну життя. Слава Україні!»

У свою чергу, Голова обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що добровольці дуже багато зробили для збереження України.

«Доброволець – це про мужність, вмотивованість, сміливість і патріотизм. Тієї страшної ночі 24 лютого 2022 року наші добровольці об’єднались разом із Силами безпеки та оборони України, щоб дати відсіч ворогу. І дотепер в одному строю продовжують наближати перемогу», – зауважив Вячеслав Соколовий.

За активну громадянську позицію, захист незалежності, державного суверенітету, територіальної цілісності України та з нагоди Дня Українського добровольця 14 захисникам і захисницям з Вінниччини вручили Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної ради.

Військова Наталя Аргат, яка до повномасштабного вторгнення працювала вихователькою в дитячому садочку, зазначила, що стала на захист держави, тому що було бажання зробити щось корисне для України та своєї родини.

«Я зрозуміла, що не зможу сидіти вдома. Знаю, що у військовій формі я зроблю більше. Зараз немає «жіночої» та «нежіночої» справи. І чоловіки, і жінки однаково потрібні Україні у будь-якій сфері, зокрема, й у військовій», – наголосила Наталя Аргат.

А захисниця Ольга Братута зазначає, що жодного разу не пошкодувала, що прийняла рішення стати військовою.

«Я закінчувала військову кафедру, тому в мене вже були певні знання та навички. Зрозуміло, що дівчат зазвичай менше призивають до ЗСУ, але після присяги я зрозуміла, що не зможу спокійно жити цивільною. Рідні сприйняли моє рішення нормально. Чоловік 25-го лютого теж пішов в армію. Після нашої перемоги ми будемо відбудовувати нашу державу, щоб вона ставала ще кращою!», – зазначила Ольга Братута.

Чотирнадцять вінничан-добровольців відзначили почесними грамотами

Чотирнадцять вінничан-добровольців відзначили почесними грамотами

Вінниця.info, фото Вінницької ОВА

Джерело

Новини України