Обіцяла переселенці оформити житло за винагороду: у Києві судитимуть зловмисницю. Фото

У Києві судитимуть жінку, яка за гроші обіцяла переселенці допомогти отримати соціальне житло. Свої послуги зловмисниця оцінила у 6 тисяч доларів США.

Про це повідомили в пресслужбах столичної поліції та Київської міської прокуратури. Обвинувачуваній загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у зв’язку з ситуацією в країні заявниця переїхала з міста Кадіївка (раніше – Стаханів) Луганської області у столицю. Як внутрішньо переміщена особа жінка вирішила подати документи для отримання житла відповідно до програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов на 2022 – 2024 роки», – розповіли правоохоронці.

Під час оформлення необхідно пакету документів заявниця познайомилась з жінкою, яка відрекомендувала себе як співробітниця Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу КМДА. Остання повідомила, що може «прискорити» видачу ордеру на житло за 6 тисяч доларів США. Половину необхідно заплатити при подачі документів, ще 3 тис. вже  після отримання ордеру на житло.

Під час отримання першої частини «винагороди» в сумі 3 тис. доларів США зловмисницю затримали. Наразі слідство завершено, а обвинувальний акт направлено до суду.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві  правоохоронці повідомили про підозру доглядачу Жулянського кладовища у хабарництві. Зловмисник вимагав 3 тисяч доларів США за виділення місця для поховання померлого.

Джерело

Новини України