Біткоїн другий день поспіль оновлює рекорд і вже коштує 73 тисячі доларів

Біткоїн другий день поспіль оновлює рекорд і вже коштує 73 тисячі доларів

Вартість одного біткоїну вперше досягла 73 тисяч доларів на біржі Binance, другий день поспіль оновивши історичний максимум. Про це пише Bloomberg.

Видання прогнозує, що у найближчі місяці курс біткоїну досягне ста тисяч доларів. Аналогічний прогноз у коментарі Коротко про озвучив головний стратег із криптовалют компанії TomiEx Анжей Ковальчук.

— Незважаючи на сильну корекцію крипторинку у травні, більша частина учасників не втрачала віри в те, що котирування пройшли лише половину шляху до заповітної мети в $100 тисяч, яка вважається загальноприйнятою кінцевою точкою поточного циклу, — заявив експерт.

Стрімкий ріст вартості біткоїну пояснюються двома причинами. По-перше, на початку 2024 року Комісія з цінних паперів і бірж США дозволила біржовим фондам інвестувати у біткоїн. По-друге, 19-20 квітня 2024 року очікується халвінг, тобто заплановане зменшення вдвічі винагороди, яку отримують майнери за біткоїн. Саме напередодні цієї події біткоїн значно подорожчав у 2021 році.

Біткоїни — це цифрові гроші, вони котируються приблизно як валюта: їх можна продавати, купувати та міняти. Але на противагу традиційній валюті, якої може бути необмежена кількість, біткоїнів не може бути більше ніж 21 мільйон «монет» – так закладено в його протоколі. 5 березня курс біткоїну перевищив позначку 69,2 тисячі доларів на біржі Binance. Отже він оновив історичний максимум, досягнутий у листопаді 2021 року. 8 березня вартість біткоїну перевищила 70 тисяч доларів, встановиши новий історичний максимум. 11 березня біткоїн перевищив 72 тисячі доларів і досягнув нового історичного максимуму.
 
Джерело

Новини України