Росіяни не видають закордонні паспорти бердянцям, які попередньо отримали від окупантів «бронь» — новини Бердянська

Потенційному «резерву» блокують виїзд за кордон? Про це «Бердянськ 24» повідомив підписник

Попередньо окупанти обіцяли 5 років не залучати захоплене населення до лав армії рф. Зараз же включають максимальні обмеження, щоб не допустити виїзду чоловіків. Фото: Радіо Свобода

Певний перелік професій окупанти зберігають від неминучого призову до лав армії-агресора. Але при цьому і їм додають обмежень.

Мій знайомий в окупації з «бронью» хотів отримати закордонний російський паспорт. Йому документ не дали і порадили звернутися за два роки. Схоже, просто не дають збігти з росії «резерву», — стверджує підписник.

Ми не можемо стверджувати: це стала практика чи зовсім свіже нововведення. Підозри про скору мобілізацію окупованого населення України посилилися після того, як цю територію своїм указом путін приєднав до Південного військового округу росії. Якщо раніше постановка жителів захоплених рф регіонів Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей мала рекомендаційний характер, то тепер це обов`язкова вимога.

Бердянці побоюються, що процес примусового набору в армію росії прискориться після «виборів диктатора». Нагадаємо, що кампанія завершиться вже цього тижня.

Джерело

Новини України