Млинці на молоці – традиційна страва на Масницю: як зробити їх тонкими та еластичними

Блинчики на молоке – традиционное блюдо на Масленицу: как сделать их тонкими и эластичными

Масниця, також відома в Україні під назвою Сиропуст або Колодій – святковий тиждень, який відзначають перед Великим постом. У 2024 році вона починається в понеділок 11 березня і закінчується в неділю 17 березня. В ці дні прийнято готувати млинці та вареники, а також ходити один до одного в гості. theLime підібрав простий рецепт тонких млинців на молоці.

Інгредієнти: молоко (0,5 л), яйця (5 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.), сіль (1/2 ч. л.), пшеничне борошно ( 150 г), кукурудзяний крохмаль (50 г).

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль. Перемішуємо все вінчиком до однорідності.

Потім в яєчну масу додаємо борошно та крохмаль. Продовжуємо вимішувати вінчиком, щоб не було грудочок. Потім вливаємо молоко і продовжуємо перемішувати.

В самому кінці додаємо рослинну олію. Знову перемішуємо та залишаємо тісто на млинці на 15 хвилин для того, щоб розвинулася клейковина.

Сковороду ретельно розігріваємо і змащуємо вперше рослинною олією чи вершковим маслом. Виливаємо на неї трохи млинцевого тіста і розподіляємо його так, щоб покрити тонким шаром всю поверхню сковороди.

Чекаємо декілька хвилин, потім перевертаємо млинець за допомогою виделки або силіконової лопатки на інший бік. Тримаємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з плити. За бажанням змащуємо вершковим маслом. Виконуємо те саме доти, поки тісто не закінчиться. Перед тим, як виливати тісто кожен раз на сковороду, його необхідно перемішувати.

Подаємо до столу апетитні млинці з різними начинками або зі сметаною.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2024-03-11/blinchiki-na-moloke—traditsionnoe-blyudo-na-maslenitsu-kak-sdelat-ih-tonkimi-i-elastichnyimi/57000

Джерело

Новини України