Чи знищили Сили оборони третій літак А-50: військовий експерт дав відповідь

Уничтожили ли Силы обороны третий самолет А-50: военный эксперт дал ответ

"Бавовна" на аеродромі в російському Таганрозі, ймовірно, пошкодила літак А-50. Саме він був головною ціллю удару по цьому аеродрому.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан у щоденному військовому огляді на "24 Каналі" розповів, що цей літак свого часу був пошкоджений ще на аеродромі Мачулищі в Білорусі, й у Таганрозі був на ремонті. Відомий волонтер Сергій Притула заявив, що літак А-50 з великою ймовірністю критично пошкоджений.

Наслідки ймовірного знищення третього літака А-50

Світан зазначив, що навряд було пряме влучання в літак, але вибух стався недалеко від місця, де перебував літак. На супутникових знімках він потому зник з того місця. Імовірно, його могли затягти в ангар. Однак слід чекати офіційного підтвердження, наприклад від ГУР або СБУ.

"Чим новіший літак, чим дорожчий, тим більше функцій він міг виконувати. Його знищення дасть можливість нашим військам, авіації, яка підійде незабаром, виконувати свої завдання більш функціонально. Зовнішнє спостереження може сказати припущення про точки влучання, але це не означає, що це офіційне підтвердження", – зауважив льотчик-інструктор.

https://tsn.ua/ato/chi-znischili-sili-oboroni-tretiy-litak-a-50-viyskoviy-ekspert-dav-vidpovid-2532886.html

Джерело

Новини України