«Це не нам спасибі, а хлопцям, які воюють». Подружжя з Кіровоградщини віддало на фронт власну машину

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

На фото ліворуч — бойова медикиня, військовий, Ніна й Павло Муровані, на фото праворуч — Павло Мурований і військовий. Фото: Facebook/Попельнасте — серце громади

Подружжя з села Травневе Попельнастівської громади Кіровоградської області передало для ЗСУ власну машину. Це легковик ГАЗ-24-10. Машина служитиме військовим у 47-й окремій механізованій бригаді "Маґура". Про це Суспільному розповів голова громади Олег Волянський. За його словами, Ніна й Павло Муровані — звичайна родина, яка вирішила допомогти фронту.

Машиною користуватиметься бойова медикиня з побратимами, уточнив Суспільному Павло Мурований. Про те, що військовим потрібна машина, він дізнався перед новим роком під час розмови зі знайомою.

"Знайома сказала, що в її сестри-медика складне становище. Проблема з транспортом. Мені та машина особливо не потрібна. А якщо нема чим поранених возити, то, мабуть, їм більше там треба. Я сказав, забирайте машину, і хай люди собі користуються".

Перед тим, як віддати "Волгу", Павло Мурований її трохи підремонтував й сам замінив там кільця, фільтри, купив мастила. Додатково голова громади Олег Волянський привіз акумулятор, якого в машині не було, антифриз і бензин. Машину військові змогли забрати тільки через два місяці, бо до цього були весь час на фронті.

"Коли вони вийшли звідти, то відразу приїхали й забрали її. Дай Бог, щоб вона врятувала не одне життя. У мене самого немає здоров’я йти воювати. Кожен, як може, так і допомагає. І це не нам треба казати спасибі, а хлопцям, які там".

За словами Павла Мурованого, його дружина Ніна щодо машини відразу з ним погодилася. Вона також дала оголошення в селі, і люди поприносили гостинці для бійців і маскувальні сітки.

Маскувальні сітки й гостинці для бійців. Фото: Facebook/Попельнасте — серце громади

Голова громади Олег Волянський розповів Суспільному, що в місцевих селах постійно щось готують і передають для армії. Осередками волонтерства зазвичай є сільські будинки культури. Там роками плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки й збирають гостинці, щоб завантажити ними машину на фронт.

"Це вже система в кожного. Це як у вулику. Хтось щось робить. Кожен старостинський округ намагається допомогти односельцям, які воюють. І те, що громада на своїй території плете сітки й готує гостинці, то це вже саме собою. Також окремо реагують на потреби. Наприклад, наше базове господарство нещодавно купило автомобіль за 400 тисяч й передало Збройним силам. Також скажу, що якщо у перший рік потрібні були тепловізори, бронежилети, каски, то зараз головна проблема — це дрони".

За словами Олега Волянського, весною в цій громаді знову буде проєкт "Сади Перемоги". Тут садитимуть вільні городи, а потім овочі, як і попередніми роками, передаватимуть військовим частинам і в лікарні Кропивницького.

Новини України