Окупанти знову обмежили представникам МАГАТЕ доступ до енергоблоків Запорізької АЕС

Оккупанты снова ограничили представителям МАГАТЭ доступ к энергоблокам Запорожской АЭС

Ви приходьте, але своє місце знайте. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії в чергове скаржаться, що їм забороняють перевіряти стан Запорізької АЕС.

У повідомленні на сайті МАГАТЕ йдеться про те, що цього тижня представники агентства, які перебувають на окупованій станції, чули вибухи і фіксували ознаки військової активності неподалік від об’єкта. Також під час обходів вони спостерігали за поточним поводженням з твердими радіоактивними відходами і відвідали турбінні зали реакторних блоків № 3 і 5. Знову доступ був обмежений. Експерти не змогли потрапити до західної частини цехів і обладнання на першому поверсі турбінного корпусу 5 блоку.

«Ситуація з кадрами на станції залишається життєво важливою проблемою для ядерної безпеки, за якою ми продовжуватимемо уважно стежити», — сказав генеральний директор МАГАТЕ Гроссі, який приїхав до путіна у сочі. І додав, «як неодноразово заявляв, я повинен поговорити з обома сторонами, щоб допомогти зменшити небезпеку потенційно серйозної ядерної аварії, що не визнає кордонів. Ніхто не виграє від ядерної катастрофи, і ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти їй».

гросі

Ручкатися з диктатором, їздити до нього, заливати чергові історії про «конфлікт» і «нестабільну ситуацію на найбільшій у Європі атомній електростанції» очільнику МАГАТЕ нічого не заважає. Як і безкінечно закликати «до максимальної військової стриманості та суворого дотримання принципів, встановлених Радою Безпеки ООН».

До речі, Запорізька АЕС живитиметься від однієї лінії принаймні тиждень

 

 

Джерело

Новини України