Тіло одесита за кілька днів знайшов випадковий перехожий

Фігурант разом зі своєю подругою приїхав до Одеси на відпочинок. Витративши всі заощадження, пара стала жити у тимчасовому помешканні нового знайомого – в підвалі на Деволанівському узвозі.

В один із вечорів гості розпивали спиртні напої у своїй кімнаті разом з товаришем, який їх приютив. В розпал хмільного застілля між чоловіками виник словесний конфлікт, бо приїжджий запідозрив містянина у залицянні до своєї коханої. Після сварки одесит пішов до себе, а його гість схопив зі столу ніж, попрямував за ним і вдарив у живіт.

Зловмисник наступного дня виявив потерпілого без ознак життя, позбувся знаряддя злочину і втік разом з жінкою до Києва. А загиблого за декілька днів побачив випадковий перехожий, який повідомив про даний факт правоохоронцям.

Тіло потерпілого поліцейські направили на судово-медичну експертизу, якою було встановлено: містянин отримав сліпе проникаюче колото-різане ушкодження передньої поверхні черевної стінки, ушкодження мʼяких тканин та печінки, а безпосередньою причиною його смерті стали ускладнення травми з кровотечею.

Протягом доби поліцейські встановили особу правопорушника, розшукали і затримали його у столиці. За клопотанням слідчих суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У скоєному чоловік зізнався та повідомив, що наніс смертельне ножове поранення новому знайомому через ревнощі до своєї обраниці, а втік, бо злякався.

«Під час досудового розслідування ми зібрали достатню кількість доказів та під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігуранту обвинувачення за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України у спричиненні тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, яке призвело до смерті потерпілого. Обвинувальний акт ми скерували до суду, який дослідив надані докази та ухвалив обвинувальний вирок. За скоєне правопорушника засуджено до покарання у вигляді семи з половиною років увʼязнення», — повідомив слідчий відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Олександр Сікорський.

Джерело

Новини України