Підприємець з Дружківки після демобілізації відкрив СТО та лагодить автівки військових

Підприємець із Дружківки Олег Бєляков після повномасштабного вторгнення зайнявся волонтерством, вступив до лав Добровольчого формування територіальної громади, а згодом пішов добровольцем до ЗСУ. Півтора місяця тому чоловік демобілізувався і нині допомагає українським військовим лагодити автівки на власній СТО. Про це повідомляє Суспільне.

Підприємець Олег Бєляков власник станції техобслуговування автомобілів у Дружківці. Чоловік допомагає ремонтувати машини військовослужбовцям.

«Багато робіт, наприклад ремонт електрообладнання: стартери, генератори, компресори, будь-який спектр електрообладнання ми виконуємо зовсім безкоштовно. Заправка масел, хлопці привозять лише свої матеріали, ми виконуємо свою роботу», — пояснив підприємець Олег Бєляков.

Працівник СТО Андрій розповідає, що автівки приходять у «жалюгідному стані»: «З фронту буває непідйомними. Але все одно підіймаємо, робимо. І машини їдуть».

Ремонтом автомобілів Олег займається понад двадцять років. Після повномасштабного вторгнення армії РФ став волонтерити та вступив до лав Добровольчого формування територіальної громади.

«Їжаки варили, конструкції для укріплення, будівельні фундаментні блоки нам надавали для будівництва блок-постів. Саме з нашою допомогою були зведені блок-пости між Краматорськом та Дружківкою, на виїзді із Дружківки в сторону Покровська», — розповів Олег.

Їхнє добровольче формування надавало допомогу і військовим, і цивільним, до прикладу, організували плетіння маскувальних сіток.

«Моє рішення складалося з того, що ДФТГ були дуже обмежені в повноваженнях, дуже були обмежені в переміщеннях. Тому, як і інші, було прийняти рішення піти добровільно в лави ЗСУ. Саме 81 бригада, десантно-штурмові війська, 122 батальйон», — зазначив Олег.

Півтора місяця тому чоловік демобілізувався зі служби. Нині продовжує свою волонтерську діяльність і допомагає лагодити військові автівки. Зауважує, робитиме все задля перемоги.

 

Джерело

Новини України