Бердянські вчителі, які перебувають на простої, у 2024-му ще не бачили зарплат. Коли їм чекати грошей? — новини Бердянська

Представниця ЗОШ №6 звернулася до редакції «Бердянськ 24» зі спільною для цієї категорії вчителів проблемою. Ми ситуацію з`ясували

ЗОШ №6 з минулого року знаходиться на простої. Фото: соцмережі

ЗОШ №6 в навчальний сезон 2023/24 не увійшла. Педколектив у простої. Грошей в новому році вчителі не отримували. Цю інформацію «Бердянськ 24» повідомили через анонімний телеграм-бот https://t.me/Brd24com_bot.

Добрий ранок. Вчителі ЗОШ №6 міста Бердянська з 01.09.2023 року на простої. До нового року були затримки заробітної плати, але її платили. З 2024-го року за січень-лютий зарплати немає. Гороно нічого не каже, Фурманова взагалі перестала відповідати на дзвінки. Прошу допомогти розібратися: у чому затримка з виплатою зарплати. Її і так небагато платили – 5300 грн. У БВА сказали, що вони тепер не мають відношення до виплати заробітної плати вчителям на простої, що всі питання до області. Якось так. Допоможіть будь-ласка розібратися. Дякую, — йшлося у повідомленні.

Ми звернулися за коментарем до начальниці міського відділу освіти Тетяни Фурманової. Вона повідомила, що рішення про переведення ЗОШ №6 до простою ухвалили у зв`язку із значним зменшенням кількості учнів. Дітей перевели до ЗЗСО №20. Вчителям запропоновали працевлаштуватися в інших школах міста або варіант з простоєм.

Весь колектив пішов у простій. Всі отримували гроші у розмірі мінімальної зарплати із субвенції до кінця минулого року без затримок разом зі іншими освітянами.

З січня 2024-го інші умови: школа, яка перебуває у простої, фінансується обласним бюджетом, як і всі заклади району. Затримка по виплатах дійсно є. Це не залежить ні від Фурманової, ні від Галіціної.

За інформацією, яка надійшла прямо сьогодні від департаменту освіти: Кабмін проголосував за постанову №6, в якій окремим пунктом значилося питання оплати простою педагогічним працівникам закладів, які знаходяться у простої. До кінця наступного тижня питання фінансування має бути вирішеним, — відповіла Тетяна Фурманова.

В розрізі Бердянська мова йде про 24 співробітника ЗОШ №6.

Ми не можемо покинути вчителів, які з причини скорочення контингенту здобувачів освіти залишилися без педагогічного навантаження. І Фурманова відповідає на дзвінки завжди, — зауважила начальниця міськво Бердянська.

"Вчитель має бути прикладом. Не у всіх в Бердянську це вийшло", — вчителька ЗОШ №5 Христина Бондаренко

Джерело

Новини України