З українським паспортом влаштуватися на роботу в Бердянську майже нереально — новини Бердянська

З 1 січня 2024 року окупанти вимагають патент для офіційного працевлаштування від громадян без російського паспорту

Окупанти вимагають оформлювати патент на роботу для осіб без російського громадянства. Фото: Facebook / Асоціація реінтеграції Криму

Відповідні оголошення оприлюднили в російських Z-пабліках. Акцент зроблено на «іноземних громадянах, які прибули по безвізовому режиму». При цьому наголошується, що здійснення трудової діяльності особи без громадянства або іноземця карається адміністративним штрафом та можливістю видворення за межі рф.

Для працедавців, які приймають на роботу таких осіб, також передбачається покарання штрафними санкціями. Розмір податку для власників патентів становить 30%.

Черговий етап примусової паспортизації. Скріншот бердянські z-пабліки

Таким чином, всі, хто перебуває на тимчасово окупованих українських територіях і не оформив російський паспорт, згідно тлумачення росіян, зобов’язані оформлювати патент, як іноземці або особи без громадянства. В інакшому випадку офіційне працевлаштування вважатиметься порушенням «закону».

Нагадаємо, раніше окупанти заявляли, що відповідні обмеження до українців окупованих територій почнуть діяти з 1 липня 2024 року. Однак, як свідчать свіжі повідомлення росіян, утиски вже запровадили.

З 1-го липня окупанти погрожують застосовувати норми законодавства по відношенню до місцевих без рос паспорту, як до іноземців

Джерело

Новини України