Після часткової втрати зору знайшов нове покликання: історія військового Олександра Юлдінова

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Олександр Юлдінов в обласному пансіонаті працює молодшим медбратом.

"Саша молодець. Мені Бог дає хороших людей. На візок посадить, бурки взує. Приходить, питає, як справи, як здоров’я, чи добре, чи погано. Я йому розповідаю", — сказала мешканка КУ “Вінницький обласний пансіонат” Олена Склонна.

Фото: Суспільне Вінниця

В Олександра чимало обов’язків: він допомагає мешканцям пансіонату з різними повсякденними потребами, відносить їх у візках, підіймає, перевозить. За словами молодшої медичної сестри Лариси Широкової, завдяки Юлдінову їхні обов'язки стали легшими, а мешканці пансіонату відчувають себе комфортніше.

"Коли з’явився Саша, ми розвантажилися. На відсотків 60 точно. У нас багато лежачих, він допомагає нам їх посадити на візок, в ліфт завести, підіймає, бере на руки. Саша привозить, Саша відвозить", — розповіла Лариса Широкова.

Фото: Суспільне Вінниця

Чоловіки на подібну роботу приходять вкрай рідко, основними працівницями є жінки, розповіла нам виконувачка обов'язків директора пансіонату Катерина Якимчук.

"Молодший медперсонал у закладі — жінки. Їх 86. Але серед них один чоловік. Це важка, малооплачувана праця, малооцінена. У нас чоловіки тут на вагу золота", — сказала Катерина Якимчук.

Фото: Суспільне Вінниця

Олександр розповів, що під час своєї служби частково втратив зір, а пізніше йому встановили діагнози: множинний склероз та атрофія зорових нервів обох очей. Хоча він хотів продовжити службу та стати офіцером — його інвалідність стала перешкодою.

“Боронити Батьківщину пішов у 2016 році. Служив у 48-й бригаді, 310-й окремий інженерно-технічний батальйон. Хотів залишитися на службі в армії, але маю захворювання, з якими неможливо служити”, Олександр Юлдінов.

Фото: Суспільне Вінниця

За словами Юлдінова, тепер він знає, як важко людям із подібними обмеженнями, оскільки сам опинився у їхній ситуації.

Фото: Суспільне Вінниця

Чоловік також активно займається спортом та бере участь у різних змаганнях, зокрема, у "Іграх Нескорених", де виборов декілька медалей.

"Це був переломний момент. В травні 2021 року в Києві проводились "Ігри Нескорених". Вперше туди потрапив. Вийшло вибороти три медалі. Дві за перше місце: веслував на тренажері та ручний велоспорт", — розповів Олександр Юлдінов.

Фото: Суспільне Вінниця

Родом Олександр із Сумщини — місто Охтирка. Скільки ще залишатиметься у Вінниці — сказав, що не знає. Але поки відчуває себе потрібним тут.

Новини України