Пожежа на Осокорках у Києві: КМВА звернулася до правоохоронців для розслідування

Пожар на Осокорках в Киеве: КГВА обратилась к правоохранителям для расследования

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко звернувся до правоохоронців щодо розслідування масштабної пожежі на Осокорківських озерах. Розглядатимуться всі версії, в тому числі й вірогідний підпал.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram КМВА.

За словами Попка, у Дарницькому районі, поблизу озера Тягле горить очерет та трава. Пожежа виникла на відкритій місцевості поза житловою забудовою.

Він розповів, що спершу вогнем охопило приблизно 500 кв. м території, але згодом масштаби полумʼя збільшилися до 3 га. Вогнеборці районного управління ДСНС проводять локалізацію займання.

Однак паводок, підтоплення ускладнює підʼїзд до вогню. Працює спеціальна техніка, пристосована для заболочених територій.

"Після ліквідації відповідні служби оцінять збитки, які вогонь наніс екології міста. Щодо причин пожежі — обовʼязково дізнаємося реальну причину. Я вже звернувся до правоохоронців щодо розслідування події, будуть обʼєктивно зʼясовані обставини пожежі, розглядатимуться всі версії, в тому числі й вірогідний підпал", — зазначив начальник КМВА.

За інформацією голови Дарницької районної державної адміністрації Миколи Калашника, вогнеборці ліквідували один з осередків загоряння та продовжують боротьбу з вогнем. На місці працює слідчо-оперативна група.

 

https://www.rbc.ua/rus/news/pozhezha-osokorkah-kievi-kmva-zvernulasya-1709671321.html

Джерело

Новини України