Кадирівці «викуповують» українських військовополонених в регулярної армії рф

Частина воєнізованих формувань, які воюють на боці росії, не мають багато можливостей захопити українських полонених, оскільки не беруть безпосередньої участі у бойових діях, і купують в інших підрозділів полонених для обміну.

Підрозділи російської армії, які воюють в Україні, продають українських військовополонених іншим підрозділам окупаційних військ, зокрема, формуванням з Чечні.  

Про це з посиланням на власні джерела інформує «The Times», пише DailyLviv.com.

Причина цього те, що частина воєнізованих формувань, які воюють на боці росії, переважно підрозділи, підпорядковані лідеру Чечні Рамзану Кадирову, наразі не мають багато можливостей захопити українських полонених, оскільки не беруть безпосередньої участі у бойових діях.

Однак вони хочуть вести власний обмін полоненими з Україною, щоб повернути чеченських військових, захоплених на фронті. Саме тому окупанти торгують військовополоненими та купують українців у інших підрозділів регулярної російської армії.

Зараз у російському полоні перебувають понад вісім тисяч громадян України, серед яких понад 1600 мирних жителів. Це інформація представника українського координаційного штабу з обміну військовополоненими Юрія Таранюка.

Джерело

Новини України