Головна мета рашистів — захопити Роботине: що відбувається на Мелітопольському напрямку

Главная цель рашистов - захватить Работино: что происходит на Мелитопольском направлении

Одні з найпотужніших атак російські загарбники проводять у Запорізькій області, на Мелітопольському напрямку в бік Роботиного.

На цій ділянці фронту рашисти стали частіше застосовувати авіацію та артилерію, а потім — йти у піхотні штурми.

— Вони (рашисти — прим.ред) зробили висновки з боїв за Авдіївку, і тепер вони намагаються те саме застосовувати на Запорізькому напрямку. Малі штурмові групи, або малі піхотні групи постійно під прикриттям бронетехніки. І найголовніше — це авіаудари, вони їх значно активізували, — розповів речник Легіону Свободи Костянтин Денисов.

Зокрема військові рф почали активно використовувати касетні авіабомби РБК-500. Їх застосування були поодинокими, проте тепер темпи зростають зокрема на Мелітопольському напрямку в районі Роботиного.

Наразі, за словами Денисова,  головна задача окупантів повністю відновити контроль над Роботиним. 

1

Крім того, рашисти з великою вірогідністю намагатимуться перерізати дорогу, яка проходить західніше Роботиного, аби зруйнувати українську логістику, повторюючи таким чином “Авдіївський сценарій”. Своєю чергою, українські війська застосовують так звану маневрову оборону.

— Протягом ночі заходять російські групи, намагаються закріпитись в районі нашого плацдарму, потім після цього вони знищуються нашою артилерією, буквально вибиваються звідти, ми не даємо їм закріпитись. І наступного дня вже починається новий бій, — каже голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Росіяни намагаються атакувати Роботине одразу з трьох сторін, зокрема і з флангів, для того щоб “зрізати” вклинення української армії.

Конкретно цей плацдарм — це демонстрація того, наскільки грамотно проведена наша наступальна операція і грамотно зайняті позиції, адже їх можна довго втримувати, запевняє Сергій Кузан.

— Бачимо тут і переважаючі сили ворога, бачимо тут і постійні, безперервні атаки, які відбуваються щодня. Але при цьому, навіть за умови, що ми маємо брак снарядів, що ми з трьох боків в оточенні, ворог обстрілює звідусіль, та при цьому йому все одно не вдається зайти, закріпитися, і ворог несе там втрати. Саме цей наш “балкон” виконує ту функцію, яку виконувала Авдіївка. Тобто витягує наступаючі сили ворога на себе, і в обороні ми фактично перемелюємо дійсно великі угрупування, які знаходяться на цьому напрямку.

За останніми повідомленнями Інституту вивчення війни, підтверджених змін лінії фронту на Мелітопольському напрямку не зафіксовано. 

1

Джерело

Новини України