Дронова атака не завдала критичних наслідків для енергосистеми — Укренерго

Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 398 населених пунктів.

Внаслідок нічної атаки з боку РФ є знеструмлення в Хмельницькій та Одеській областях. В цілому, нічна атака не завдала критичних наслідків для роботи енергосистеми. 6 березня заплановано великий обсяг експорту до 5 країн.

Про це повідомляє “Укренерго”, пише DailyLviv.com.

  • Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 398 населених пунктів. Є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській та Харківській областях. Також залишаються знеструмленими споживачі в окремих районах Донецької, Запорізької, Сумської, Херсонської областей.
  • В результаті дронової атаки мережі обленерго постраждали в Хмельницькій та Одеській областях. В Хмельницькій області через наслідки атаки було знеструмлено 30 населених пунктів, 14 425 споживачів. Тривають аварійно-відновлювальні роботи. На ранок залишаються знеструмленими 7 населених пунктів, 2 506 споживачів.
  • В Одеській області через бойові дії знеструмлено 234 споживачі. Ремонтні бригади планують відновити енергоживлення протягом дня.

“В цілому нічна атака не завдала критичних наслідків для роботи енергосистеми”, — заначили в “Укренерго”.

Тривають ремонтні роботи на повітряній лінії 330 кВ, що була виведена в ремонт 5 березня через наслідки ракетних обстрілів. Під час ремонту виявили нові пошкодження, наразі триває їх ліквідація. Енергоблоки АЕС продовжують працювати з обмеженням потужності.

Як повідомили енергетики, у вівторок 5 березня, добовий максимум споживання електроенергії у вечірні години на 0,4% був нижчим за відповідний показник 4 березня.

6 березня станом на 10:00 споживання зростає у зрівнянні з вчорашнім днем — воно на 4% вище.

Через водопілля продовжують нарощувати обсяги виробництва гідроелектростанції. Через хмарну погоду зменшилося виробництво “зелених” електростанцій. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

Експорт 6 березня здійснюється протягом доби в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 13 316 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 723 МВт.

Імпорт електроенергії здійснюється здебільшого у вечірні години зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 41 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 27 МВт.

 

Джерело

Новини України