У Дружківці продовжує працювати «Армія відновлення»

У Дружківському міському центрі зайнятості розповіли про роботу у громаді «Армії відновлення».

Так, учасники суспільно корисних робіт розвантажують та розфасовують гуманітарну допомогу, ліквідують стихійні сміттєзвалища, виконують роботи з благоустрою, облаштування укриттів, розбору завалів будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій чи ворожих обстрілів тощо.

Нерідко учасники «Армії відновлення» працюють пліч-о-пліч із волонтерами, але на відміну від них, зареєстровані безробітні, отримують заробітну плату. Згідно з ухваленим рішенням Уряду, оплата за виконання суспільно корисних робіт не може бути меншою, ніж мінімальна заробітна плата, яка збільшилася з 1 січня 2024 року до 7100 грн., а з 1 квітня 2024 року вона зросте до 8 000 грн.

«Наразі Дружківським міським центром зайнятості укладені договори щодо залучення безробітних до суспільно корисних робіт з 7 комунальними підприємствами міста, а також з Дружківською міською організацією Товариства Червоного Хреста України, — зазначили у Центрі зайнятості. З початку поточного року до «Армії відновлення» долучилися 392 безробітних, у лютому – 272. 4 особи працевлаштовані на постійне місце роботи».

Також до цього проєкту прагнуть доєднатися старостинські округи, в яких під час виїздів мобільного офісу співробітники Центра зайнятості спілкуються з мешканцями та керівництвом і пропонують послуги служби зайнятості фахівці центру.

Додаткова інформація за тел. 0509909490.

 

Джерело

Новини України