Кладовища у Львові перетворили на сміттєзвалища

На кладовищах, які обслуговує ЛКП «Муніципальна обрядова служба», тривають роботи з ліквідації стихійних звалищ сміття.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Зі залученням спецтехніки працівники підприємства прибрали територію Брюховицького та Ряснянського кладовищ, звідки вивезли понад 4 великі вантажівки сміття. Мешканців вкотре закликають не створювати стихійні сміттєзвалища, а користуватися контейнерами для відходів.

«На території цих кладовищ також встановлені сміттєві баки для відходів, проте відвідувачі, порушуючи правила, після прибирання та догляду за місцями поховання своїх рідних, залишають відходи у невстановлених місцях. Часто це узбіччя доріг або прилегла територія до кладовища. Такими діями громадяни шкодять довкіллю та самі ж створюють стихійні звалища сміття.

Вкотре наголошуємо – викидайте сміття у контейнери, які для цього встановлені! Не перетворюйте кладовище на сміттєзвалище!», – наголошують у ЛКП «Муніципальна обрядова служба».

Нагадаємо, цього минулого місяця працівники ЛКП «Муніципальна обрядова служба» прибирали Голосківське кладовище, з якого вивезли 10 машин сміття. Ліквідували стихійне сміттєзвалище і на кладовищі в Дублянах. Тут вивезли 4 вантажівки сміття, найбільшу частину якого склали пластикові квіти, вінки, лампадки, пакети та інша ритуальна атрибутика з пластику. Також було ліквідовано стихійне звалище побутових відходів на закритому кладовищі по вул. Чижевського у Львові.

Водночас ЛКП «Муніципальна обрядова служба» здійснює обслуговування 29 цвинтарів, з яких 10 у Львові та 19 на території населених пунктів Львівської громади.

Джерело

Новини України