«Запорожзьке казаче військо» — окупанти формують нове угруповання — новини Бердянська

В росії функціонує всеросійське казаче товариство. На «Большом круге» всеросійського козацтва ухвалено рішення про утворення «Запорожського козачого війська»

росіяни намагаються привласнити і монополізувати казацтво. Фото: z-пабліки

Боротьба за історичні спадки між Україною і росією триває сторіччями. Один з епізодів протистояння — козацтво. Росіяни, спотворюючи історичні факти, наполягають на російських витоках козацтва, а Запорізьку Cіч розглядають, як один із географічних проявів козацького буття. На сьогодні в росії утворили низку козацьких військових товариств: волзьке, сибірське, забайкальське, терське, уссурійське, єнісейське, оренбургзьке, кубанське, іркутське, чорноморське казаче військове товариство.

Організації мають явно виражений мілітаристський характер. Деякі утворення приймають участь у війні проти України. Утворення «Запорожського казачого війська» — одна зі складових головного наративу Росії про возз’єднання і повернення російських земель…

Нагадаємо, в Бердянську окупанти утворили «реєстрове козацьке товариство» і активно закликають містян долучатись до руху.

В окупованому Бердянську формують «казаче товариство»

Джерело

Новини України