Бердянщину приєднали до південного військового округу росії. Що далі? — новини Бердянська

В Z-пабліках активно повідомляють, що президент рф підписав указ про створення нових воєнних округів. Мобілізація бердянців в окупації значно прискориться

«Ви нє понімаєтє. Єто другоє». Обіцянку 5 років не мобілізовувати людей з захоплених територій окупанти прогнозовано не виконали. Фото АрміяInform

Окуповані частини Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей приєднали до південного воєнного округу.

В цьому є тільки один сенс. Таке рішення, на думку російської влади, дає їм право проводити мобілізацію на захоплених українських територіях. І якщо раніше необхідність стати на облік у військкомат носила рекомендаційний характер, то тепер може набути примусового.

В коментарі «Новинам Приазов’я» на «Радіо Свобода» депутат Запорізької облради Павло Тімофєєв повідомив, що окупаційні військкомати працюють майже безперервно. Без обліку чоловікам, які залишаються в окупації, неможливо працевлаштуватися чи отримати якісь послуги.

Попри заяви окупаційної влади, що чоловіків на цих територіях мобілізація не торкнеться, приклади Донецької та Луганської областей дають зрозуміти, що це не так. На початку військової агресії в інфополе росіяни активно запускали тезу, з обіцянками п’ять років не мобілізовувати чоловіків з окупованої території. Прогнозовано кремль свого слова не дотримується.

Поки що чоловіки уникають військкоматів, неофіційно влаштовуючись на роботу.

«Наші жителі розуміють, що найкраще, на що вони можуть розраховувати, це такі розстрільні штурмові батальйони на кшталт «батальйона Судоплатова». І шансів повернутися живим майже немає», — розповів Тимофєєв.

Джерело

Новини України