«Я птах між тенет»: у Вінниці відбулася презентація збірки віршів загиблого оборонця Іллі Чернілевського

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Збірка віршів Іллі Чернілевський. Фото: Наталя Колодій/Суспільне

У Вінниці 29 лютого в педагогічному університеті відбулася презентація збірки “Я птах між тенет" загиблого військовослужбовця Іллі Чернілевського. До книги увійшли 38 поезій. Вони про війну, кохання і про Батьківщину, яку до останнього подиху боронив її син — розповіла Суспільному мати захисника Ольга Чернілевська.

Фото: Суспільне Вінниця“Ілля — ліричний поет. Це особисті переживання. Не всі зрозуміють вірші, є в нього і громадянська поезія”, — сказала Ольга Чернілевська.

Фото: Суспільне Вінниця

Ілля Чернілевський — поет, співак, композитор, актор дубляжу. Перекладав пісні до серіалів та фільмів студій Disney, Universal, Sony та Netflix, розповіла мати.

Фото: Суспільне Вінниця

Він пішов на фронт добровольцем у перші дні повномасштабного вторгнення. Служив у 110-й бригаді на Донеччині. 7 травня 2022 року внаслідок мінометного обстрілу росіянами 30-річний оборонець загинув.

Фото: Суспільне Вінниця

Збірку “Я птах між тенет” видали накладом 1000 примірників. Половину продали. Гроші з продажів спрямовують на потреби 110-ї бригади, в якій служив Ілля. Частину книг передали бібліотеці університету, розповіла викладачка вишу Ольга Коляструк.

Поети — це пророки, це фіксатори. Це дуже потрібно. Так прицільно, влучно може сказати лише поет”, — сказала Ольга Коляструк.

Фото: Суспільне Вінниця

У селі Буша на Вінниччині створили мурал зі світлиною загиблого військового Іллі Чернілевського. Ідею стінопису подала мама бійця. Виконала роботу мисткиня Ярослава Овчаренко. За основу взяла фото воїна, яке він зробив на фронті. Аби вшанувати пам'ять сина, жінка вирішила нанести на будинок мурал із його світлиною та птахами, що відлітають у вирій.

Новини України