У військовій адміністрації відзвітували про надання гуманітарки ВПО у Дружківці

У Дружківці пройшло засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Дружківській міській військовій адміністрації. Під час засідання було розглянуто питання забезпечення гуманітарною допомогою ВПО.

Дружківська громада прийняла більше ніж 6000 осіб, які покинули свої домівки у зв’язку з ворожою агресією після 24 лютого 2022 року. Міська влада зазначає, що починаючи з січня 2023 року ВПО щомісячно отримують гуманітарну допомогу у вигляді продуктового набору. Усього за минулий рік було видано 16476 продуктових наборів.

У межах співпраці Дружківської міської військової адміністрації з БФ «Янголи спасіння» у січні 2024 року видано 1096 продуктових наборів ВПО, у лютому 2024 року — 1300. Також 9900 ВПО, які стоять на обліку в УСЗН, було забезпечено гуманітарним хлібом від БФ «Янголи спасіння».

Волонтерами World Vision у партнерстві із Громадською Організацією «Відповідальні громадяни» у лютому поточного року було видано паливні брикети 13 ВПО, які мешкають у будинках не обладнаних газовим опаленням.

Разом з волонтерами «PRO Підтримка Розвиток Освіта» здійснено видачу гуманітарної допомоги у вигляді гігієнічних наборів для 175 ВПО.

Представниками Данської ради у справах біженців за фінансової підтримки уряду Швейцарії проведено видачу гуманітарної допомоги для 324 ВПО з Бахмуту, Авдіївки, Маріуполя, Часів Яру, Соледара у вигляді наборів предметів побуту (подушки, ковдри, постільної білизни, рушників, каструль).

 

Джерело

Новини України