У Дружківській громаді тривають заходи з ліквідації вогнищ африканської чуми та сказу

Про це повідомляє Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.

На території Дружківської міської територіальної громади з початку 2024 року встановлені неблагополучні пункти з африканської чуми свиней та сказу тварин.

Завдяки оперативним діям всіх зацікавлених служб, у терміни відповідно до діючих інструкцій, під головуванням Сергія Боєвського були проведені засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на яких прийняті рішення з ліквідації та недопущення поширення АЧС та сказу.

Найбільш напруженою залишається епізоотична ситуація щодо сказу. У лютому цього року на території Дружківської міської територіальної громади встановлено позитивний діагноз на сказ серед безпритульних тварин. Беручи до уваги складність всієї ситуації, з метою локалізації розповсюдження хвороби, недопущення загроз здоров’ю та життю населення, начальником Дружківської міської військової адміністрації було прийнято рішення про створення місця перетримки безпритульних тварин (собак). Всі роботи проведено протягом 3 днів, крім цього, організовано відлов та вакцинацію тварин проти сказу.

Ситуація щодо особливо небезпечних інфекційних, зооантропонозних хвороб тварин знаходиться на постійному контролі керівництва Дружківської міської військової адміністрації. Наразі заходи з ліквідації вогнищ в неблагополучних пунктах тривають.

 

Джерело

Новини України