Жителі найбідніших регіонів РФ забагатіли на «гробових» виплатах — ЗМІ

Жителі найбідніших регіонів РФ забагатіли на "гробових" виплатах - ЗМІ

Фото: Російські ЗМІ Алтай, Бурятія і Тива. де зафіксований ріст банківських рахунків, входять до списку найбідніших російських регіонів

Максимальний приріст коштів на рахунках в регіонах, які відправили найбільшу кількість мобілізованих на фронт.

Кілька дотаційних регіонів Росії показали аномальний приріст коштів на банківських рахунках. Зокрема, за середнього приросту в розмірі від 6% до 9% у попередні пʼять років, у 2023 році Алтай показав приріст на рівні 18,95%, Бурятія – на 33,26%, а Тива – на рекордні 57,57%. Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода під назвою Сибір.Реалії.

ЗМІ зазначає, що такий різкий приріст коштів на банківських рахунках громадян пояснюється виплатами контрактникам і мобілізованим, які беруть участь у війні з Україною. Збільшенню добробуту населення сприяли «гробові» – компенсації сім’ям і родичам загиблих та поранених.

Максимальний приріст коштів на рахунках в регіонах, які відправили найбільшу кількість мобілізованих на війну, зазначає видання.

Різке зростання обсягу банківських рахунків не можна пояснити ні підвищеною інфляцією в цих регіонах, ні особливостями їхнього банківського ринку, ні іншими макроекономічними чинниками, наголошують жуналісти.

Алтай, Бурятія і Тива входять до списку найбідніших російських регіонів. На них припадає найбільша частка втрат серед російських військових, які беруть участь у вторгненні в Україну, зазначає ВВС з посиланням на дані поіменного списку 45 тисяч загиблих.

Зазначимо, інфляція у Росії за підсумками 2023 року склала 7,4%. 

Раніше президент Росії Володимир Путін назвав економіку РФ «номер один» у Європі. За його словами, за паритетом купівельної спроможності росіяни випередили всю Європу.

Джерело

Новини України