«Дві години стоячи у дворі без дозволу сісти»: журналіст Ткач про затримання у Польщі

"Два часа стоя во дворе без разрешения сесть": журналист Ткач о задержании в Польше

Відомий український журналіст-розслідувач Михайло Ткач, якого разом із оператором затримали польські правоохоронці біля польсько-білоруського кордону, прокоментував інцидент.

Про це він написав у Facebook.

Ткач розповів, що його з колегою уже відпустили і вони повертаються до України.

Журналіст підтвердив, що частину відзнятого матеріалу польські правоохоронці дійсно повидаляли.

"Для чогось вирвали дроти підзарядки в машині. Для чого і куди забирали телефони. За яким принципом – будемо розбиратись", – зазначив він.

Ткач сказав, що ще не бачив, щоб десятеро поліцейських і двоє спецслужбовців таку увагу приділяли двом журналістам. Журналіст, який переживав навіть напади на себе, зізнався, що так жорстко з ним уже давно не поводилися.

"Чотири години без права на дзвінок, без телефонів, і дві години стоячи у дворі комендатури без дозволу сісти, спостерігаючи за тим як твої особисті речі розкидають по капоту", – сказав Ткач.

Питання, які задавали польські правоохоронці:

  • Звідки журналіст знає про товарообіг з Росії та Білорусі?
  • Чи розповідав комусь про це?
  • Хто ще про це знає?
  • Коли публікація матеріалу?
  • З ким він спілкується в Україні?
  • Чи є ця інформація у предствників українського уряду?

"Відео шкода. Але знімемо ще. Чи може торгівля з країнами-агресорами, країнами-спонсорами тероризму припиниться і нема буде про що знімати. А поки przepraszam — це точно суспільно-важлива інформація. Зокрема, і для польського суспільства…

Бо війна не лише у польських фермерів з українськими зерном та кукурудзою, а й у нас з Росією. У нас — це я маю на увазі — у цивілізованного світу, важливою частиною якого є і Польща. Роль Білорусі ви знаєте і без мене", – підсумував Ткач.

https://tsn.ua/svit/dvi-godini-stoyachi-u-dvori-komendaturi-bez-dozvolu-sisti-zhurnalist-tkach-pro-zatrimannya-u-polschi-2523217.html

Джерело

Новини України