Особисті й командні перемоги та рекорд України. Як кропивничани виступили на чемпіонаті України з пауерліфтингу

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Рекордна спроба Олександри Борщ. Скріншот з трансляції змагань на офіційному каналі ФПУ в YouTube

Кропивницькі спортсмени й спортсменки вибороли понад три десятки нагород різного ґатунку на чемпіонаті України з пауерліфтингу серед всіх вікових груп. В активі кропивничан командні золото й срібло та рекорд України. Змагання відбулися у місті Коломия Івано-франківської області й були вибірковими на міжнародні змагання.

Тренерка спортсменів Юлія Бондаренко розповіла Суспільному, що учасниками змагань були три сотні спортсменів. Кіровоградщина була представлена в усіх вікових групах. Результати опублікували на офіційному сайті федерації пауерліфтингу України.

У змаганні жінок 19-річна кропивничанка Олександра Борщ виборола бронзу за сумою триборства у ваговій категорії до 69 кілограмів. Спортсменка показала треті результати у присіданні й жимі лежачі та стала кращою у тязі, встановивши рекорд України серед юніорок – 185 кілограмів.

Золотий п’єдестал Олександри Борщ у Коломиї після встановлення рекорду України в тязі серед юніорок. Фото Юлії Бондаренко

У змаганні юнаків та дівчат Кіровоградщину представляли двоє спортсменів та троє спортсменок.

  • 16-річна Діана Лаврусь стала першою за сумою триборства у ваговій категорії до 57 кілограмів, виборовши золото в тязі й срібло у присіданні та жимі.
  • 13-річна Валерія Гірівенко показала другий результат за сумою триборства у ваговій категорії до 52 кг, ставши другою у присіданні й тязі та третьою у жимі.
  • 17-річний Олександр Яценко у ваговій категорії до 74 кг став срібним призером чемпіонату за сумою триборства, показавши другі результати в усіх вправах.

Срібний п’єдестал Олександра Яценка. Фото Юлії Бондаренко

  • 16-річна Вікторія Дьяченко виборола бронзу за сумою триборства у ваговій категорії до 63 кілограмів, показавши треті результати в усіх вправах.
  • Дебютант всеукраїнських змагань, 14-річний Олексій Лось став шостим у ваговій категорії до 59 кілограмів. Він показав п’ятий результат у присіданні та шості у жимі й тязі.

Команда дівчат з Кіровоградської області стала другою в командному заліку, одним балом поступившись спортсменкам з Львівщини.

Командне срібло дівчат з Кропивницького у Коломиї. Фото Юлії Бондаренко

У змаганні юніорок Кіровоградщину представляли троє спортсменок.

  • 19-річна Марія Козир стала чемпіонкою України у ваговій категорії до 63 кілограмів, вигравши усі вправи. Крім того, Марія виконала норматив майстра спорту України з пауерліфтингу та стала кращою в абсолютній першості серед юніорок.
  • Олександра Борщ у ваговій категорії до 76 кілограмів стала чемпіонкою України, вигравши усі вправи, а в абсолютній першості серед юніорок стала другою.
  • 18-річна Вікторія Петрова у ваговій категорії до 57 кілограмів стала віцечемпіонкою за сумою триборства. В її активі срібло в усіх вправах.

Юніорки з Кіровоградської області виграли й командний залік.

Золотий п’єдестал юніорок з Кропивницького. Фото Юлії Бондаренко

На чемпіонати світу та Європи відібрались Марія Козир, Олександра Борщ та Олександр Яценко, а команда кропивницької спортшколи №2 увійшли до десятки кращих спортивних шкіл України за підсумками 2023 року.

Новини України