«Олександрія» розпочала рік з нульової нічиєї з «Шахтарем»

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Гра відбулась 26 лютого 2024 року в Олександрії. Фото: УПЛ

У 18-му турі української футбольної Прем'єр-ліги сезону 2023-24 років футбольний клуб "Олександрія" з однойменного міста Кіровоградської області зіграв у нульову нічию з донецьким "Шахтарем".

Гра відбулась на стадіоні "Ніка" в Олександрії в присутності вболівальників. Початок матчу перенесли на понад півтори години та переривали через повітряну тривогу на території Кіровоградщини. Ця гра була першою для підопічних Руслана Ротаня у 2024 році, гірники ж двічі зіграли проти "Марселя" у Лізі Європи.

Команди почали гру у повільному темпі. М'ячем більше володіли гості, та по воротах суперніків більше били господарі — роботи у голкіпера олександрійців Микити Шевченка майже не було.

Найнебезпечнішим моментом у грі став удар Мар'яна Шведа на 88-ій хвилині, після якого м'яч влучив у стійку воріт містян.

Фінальний свисток арбітра матчу Дениса Шурмана зафіксував нульову нічию, яка стала п'ятою нічиєю для обох команд.

Маючи 17 очок після 17 ігор "Олександрія" залишилась 11-ою в турнірній таблиці першості, "Шахтар" — четвертий, маючи 32 очка після 16 ігор. В запасі олександрійців гра 15-го тура проти київської "Оболоні", а гірники ще не грали матчі десятого та 12-го турів проти луганської "Зорі" та одеського "Чорноморця".

В рамках 19-го туру УПЛ сезону 2023-24 років в "Олександрії" запланований домашній матч проти "Зорі", "Шахтар" зіграє з лідером чемпіонату, криворізьким "Кривбасом".

"Олександрія" — "Шахтар" 0:0

"Олександрія": Шевченко — Копина, Логінов, Кампуш, Мартинюк (Скорко, 77) — Калюжний, Михайленко (Шостак, 77), Ковалець (Бєляєв, 68) — Калітвінцев, Кулаков (Де, 73), Шулянський (Джевані, 68).

"Шахтар": Різник — Конопля, Бондар, Матвієнко, Педріньйо — Бондаренко — Зубков (Швед, 35), Криськів (Степаненко, 56), Судаков, Кевін (Траоре, 55) — Егіналду (Сікан, 46).

Попередження: Кампуш, Мартинюк, Калітвінцев, Шостак — Кевін, Криськів, Матвієнко.

Новини України