ЗАЕС через обстріли три дні залишається на одній лінії живлення

ЗАЕС через обстріли три дні залишається на одній лінії живлення

Фото: t.me/energoatom_ua

Внаслідок російських обстрілів Запорізька атомна електростанція ( ЗАЕС ) залишається на одній лінії живлення вже три дні – з 21 лютого. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

21 лютого окупована російськими агресорами Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) залишилася на одній лінії електроживлення через знеструмлення високовольтної лінії електропередачі 330 кВ у Запорізькій області внаслідок бойових дій.

— Дефіцит електроенергії в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо покриття потреб споживачів. За добу прогнозується імпорт електроенергії — 320 МВт год, також передбачається експорт до Польщі, Румунії, Словаччини, Молдови та Угорщини — до 2440 МВт год на комерційній основі, — додали в Міненергетики, коментуючи загальну ситуацію.

21 лютого в «Енергоатомі» заявили, що на ЗАЕС відключилася одна з двох ліній електропередачі ПЛ-330кВ «Феросплавна-1», що є. Глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі на початку лютого завершив свій четвертий візит на окуповану Росією Запорізьку АЕС. Гроссі розповів, що за п’ятьма основними принципами, встановленими Радбезом ООН, фізична цілісність станції залишається відносно стабільною.
Джерело

Новини України