Квіти та лампадки біля Романівського мосту: в Ірпені вшанували пам’ять жертв російських окупантів. Фото і відео

В Ірпені Київської області біля Романівського мосту вшанували пам’ять усіх, хто загинув внаслідок російських обстрілів під час евакуації на цій «Дорозі життя». Місцеві мешканці та небайдужі українці принесли квіти та запалили лампадки.

Про це повідомили в соціальних мережах. Шляхопровід було підірвано, щоб завадити наступу росіян на Київ.

«Квітами, лампадками і хвилиною мовчання – біля Романівського мосту в Ірпені сьогодні вшанували пам’ять загиблих родичів, знайомих, друзів. Усіх, кого у лютому-березні 2022-го під час спроб евакуації на цій «Дорозі життя» вбили російські окупанти», – йдеться в повідомленні.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин підкреслив, що сьогодні мир у місті, яке було під російської окупацією, є можливим завдяки воїнам ЗСУ.

Варто додати, що 25 лютого 2022 року Сили оборони України підірвали цей міст, щоб завадити наступу росіян на Київ. Через цей міст у березні вдалося евакуювати тисячі людей.

Нагадаємо, в листопаді 2023 року було відкрито рух новим мостом, який має розвантажити Романівку на в’їзд та виїзд у години пік. Конструкції зруйнованого шляхопроводу, що залишились, стануть меморіалом.

Як повідомляв OBOZ.UA, від початку повномасштабної збройної агресії РФ унаслідок російських обстрілів у Києві було пошкоджено близько 800 житлових будинків. Майже 200 киян, серед яких 6 дітей, стали жертвами окупантів.

Джерело

Новини України