У Вінниці презентували допрем’єрний показ вистави «Коти-біженці»

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

У вінницькому обласному театрі ляльок презентували допрем'єрний показ вистави "Коти-біженці". В основі сюжету – стосунки чотирьох котів, які живуть в укритті та по-різному переживають війну в Україні. Вистава розрахована не лише на дітей, а й на дорослих. Про це Суспільному розповіла директорка театру Тетяна Побережна.

Фото: Суспільне Вінниця

"Коти-біженці" – п’єса драматургинь Людмили Тимошенко та Марини Смілянець. У Вінниці її “поставила” режисерка Закарпатського обласного театру ляльок Наталія Орєшнікова.

Фото: Суспільне Вінниця

Над постановкою актори працювали з осені минулого року, розповіла директорка театру Тетяна Побережна.

"Вистава побудована таким чином, що наскільки б кожен з героїв не демонстрував свій характер, не хотів бути ключовим, основним, в результаті вони будуть жити в одній сім’ї, в одній домівці", – сказала Тетяна Побережна.

Фото: Суспільне Вінниця

Акторка Дар’я Єрьоміна зіграла кицю Марусю. За сценарієм, її персонаж волонтерить, тому завжди зберігає спокій, знаходить компроміси між іншими котами, проте часом не стримується та плаче через переживання.

Фото: Суспільне Вінниця

Роль Марусі для неї особиста, зазначає Дар’я, на початку російського вторгнення жінка разом із мамою переїхали до Вінниці з Харкова.

"Важкий персонаж, бо Маруся – це котик-волонтер, вона допомагає всім котам, які приходять у цей притулок. Персонаж, який пов’язує всіх разом, щоб не сумували, не сіяли паніку", – розповіла Дар'я Єрьоміна.

Фото: Суспільне Вінниця

Прийшла на виставу з однокласниками 8-річна Ангеліна Мандренко.

"Дуже була цікава. Актори просто лайк і дуже їм дякую, що погодились показати нам таку виставу", – сказала Ангеліна.

Прем’єра вистави "Коти-біженці" відбудеться 2 березня. Вартість квитка – 100 гривень.

Новини України