В Одеській області встановлюється джерело смертоносної інфекції

У Білгород-Дністровському районі після раптової смерті маленької дівчинки від менінгококової інфекції проводиться епідеміологічне розслідування та встановлюється джерело зараження. Дитину, яка менше тижня не дожила до свого п’ятиріччя, поховали вчора у рідному селі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.

За уточненою інформацією, дівчинку вже без ознак життя до Білгород-Дністровської міської лікарні о п’ятій ранку 18 лютого привіз дідусь.

Як розповів “БІ” очільник медичної установи Віталій Жнякін, лікарі протягом сорока хвилин намагалися реанімувати дівчинку, але, на жаль, повернути до життя її не вдалося. За зовнішніми ознаками, а саме по специфічному висипу на тілі маленької пацієнтки, лікарі попередньо діагностували у неї менінгококову інфекцію, тому, коли трохи пізніше до медзакладу привезли трирічного братика дівчинки, фахівці одразу наполягли на негайній госпіталізації хлопчика. Далі його перевезли до інфекційного відділення Одеської обласної дитячої лікарні. Наразі відомо, що його стан стабілізували та призначили лікування.

Водночас для встановлення кола контактних осіб, а також джерела зараження, фахівці проводять епідрозслідування, а правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Джерело

Новини України