Нетверезий одесит сів за кермо «ВАЗ» і поїхав кататися містом

До відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 зателефонував місцевий житель та повідомив, що з балкона помітив, як у легковий автомобіль «ВАЗ» його знайомого сів невідомий чоловік і поїхав геть.

На пошуки транспортного засобу одразу були зорієнтовані піші та автопатрулі, і правопорушника оперативно викрили неподалік від місця вчинення злочину. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка на вміст алкоголю в його організмі показала 2,62 проміле, що в 13 разів перевищує допустиму норму. На вимогу правоохоронців надати документи на транспортний засіб та водійське посвідчення, чоловік зізнався, що їх у нього немає, а сам легковик він незаконно привласнив.

За керування транспортним засобом без відповідних документів на право керування таким транспортним засобом правоохоронці винесли відносно порушника постанову за ч. 2 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення і наклали на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3,4 тис. гривень. Також поліцейські склали та направили до суду протокол за ч. 1 ст. 130 того ж кодексу за керування водієм транспортним засобом у стані сп’яніння. Санкція цієї статті тягне за собою накладання штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами протягом року.

Слідчі територіального підрозділу встановили, що ввечері на вулиці Пестеля зловмисник помітив чужий «ВАЗ» із незачиненим вікном. Чер1ез нього він відчинив дверцята, зʼєднавши дроти запалювання, привів у дію двигун і поїхав кататися містом.

«Незаконно привласнену автівку ми вилучили в якості речового доказу, а правопорушнику під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили про підозру за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України, тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом. За скоєне йому загрожує обмеження волі від трьох до пʼяти років або позбавлення волі на той самий строк. Слідчі дії тривають», — повідомила слідча територіального підрозділу поліції Анастасія Бурденюк.

 

Джерело

Новини України