Громади Вінниччини отримали 30 шкільних автобусів

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

30 нових шкільних автобусів отримали 27 територіальних громад Вінниччини. Витратили на це майже 100 мільйонів гривень. Про це Суспільному розповіла перша заступниця начальника обласної військової адміністрації Наталя Заболотна. Майже половину сплатили громади, решта — державна субвенція.

Фото: Суспільне Вінниця

Автобуси оснащені спеціальними підйомниками для дітей з інвалідністю — розповів водій з Погребищенської громади Олександр Андрухін. У салоні — 28 пасажирських місць. Каже, дотепер возив дітей до шкіл і дитсадків на старому ПАЗі.

"До цього їздив на Пазі, автобус вже старенький. Це ж новий автобус, нове все. Побачимо як він працює. Автобус тут розрахований на 28 місць для діток і для діток з особливими потребами", — сказав Олександр Андрухін.

Фото: Суспільне Вінниця

Дітей, яких на Вінниччині потрібно довозити до шкіл чи дитсадків майже 23 000, сказала Наталія Заболотна. На усіх 303 автобуси і їх замало.

Фото: Суспільне Вінниця"Автобуси, які купуються мають бути безбар'єрні, щоб забезпечити безбар'єрний доступ для усіх дітей. Це правило для всіх громад. В попередній освітній субвенції ми придбавали таких 16 автобусів. От ще 30. Ми розуміємо, що величезна потреба в громадах в шкільних автобусах", — сказала Заболотна.

Фото: Суспільне Вінниця

Новини України