Потяг з зерном, яке розсипали поляки, прямував до Німеччини — УЗ

Потяг з зерном, яке розсипали поляки, прямував до Німеччини - УЗ

Фото: Скриншот Польські аграрії висипали на землю українське зерно

Укрзалізниця дотримується заборони на імпорт зернових вантажів до Польщі та перевозить ці вантажі лише транзитом.

  Потяг із зерном, яке розсипали протестуючи польські фермери, прямував до Німеччини. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці у вівторок, 20 лютого.   В компанії зазначили, що український вантаж прямував до Німеччини транзитом через Польщу.   «Укрзалізниця чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Польщі та лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі», — заявили в Укрзалізниці.   Зазначається, що на станції Медика перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією.

Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі.

Нагадаємо, сьогодні польські фермери перекрили залізницю поблизу пункту пропуску Медика-Шегині та розсипали українське зерно із вагона. 

Раніше польські протестувальники вже блокували пасажирський поїзд №119 Київ — Хелм та намагалися заблокувати два вантажні поїзди.

Джерело

Новини України