2 млрд 320 млн грн заплановано на реформу шкільного харчування на Сумщині — голова Сумської ОВА

За інформацією: Суспільне Суми.

Ілюстративне фото: Getty Images

2 млрд грн з державного бюджету та 320 млн грн з місцевого та обласного бюджетів спрямують на реформу шкільного харчування на Сумщині.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

За його словами, у програмі реформування беруть участь 184 школи Сумщини. Йдеться про понад 27 тисяч учнів.

"У цю суму входить матеріально-технічне забезпечення всієї інфраструктури, яка долучена в харчуванні, реконструкція їдалень. Це навчання школярів, як правильно харчуватися, розумітися, що таке якісна і здорова їжа, навчання кухарів. Це навчання наших керівників громад. Сьогодні нашим керівникам розповіли, що треба робити, щоб ці гроші зайшли в громаду", — повідомив Володимир Артюх.

Уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023–2027 роки. Реформа шкільного харчування стартувала у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Того ж року Кабмін ухвалив Постанову про план заходів із реформування системи шкільного харчування.

Цілями затвердженої стратегії є, зокрема, дотримання вимог системи безпечності НАССР. Також передбачається розвиток кадрового потенціалу і підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти, запровадження нових норм харчування та меню, формування культури здорового харчування в Україні.

Читати ще

Читати ще На Сумщині надають грошову допомогу на дітей, які евакуйовані з 5-кілометрової зони: як отримати

Новини України